Zabijelio Platak: Sanjkaši živnuli, skijaši čekaju nove centimetre

null
Tijekom vikenda palo je između 40 i 60 centimetara snijega, što je mnoge privuklo na sanjkanje i grudanje. Padne li još kojih 30-ak cm, ovog vikenda radit će i skijalište. Cesta je otvorena, a oba doma rade

PLATAK Prvi ovogodišnji snijeg zabijelio je Platak. Prema informacijama iz Goranskog sportskog centra d.o.o., tijekom vikenda na ovom je skijalištu palo između 40 i 60 centimetara snijega, što je privuklo ljubitelje zimskih radosti na sanjkanje i grudanje.

Tako su se jučer tijekom dana na Platku mogle vidjeti uglavnom obitelji s malom djecom koje su uživale u bijelom pokrivaču. Inače, cesta za Platak je otvorena, a i veliki i mali planinarski dom su u funkciji. Ipak, kako doznajemo iz GSS-a, snijega je još uvijek nedovoljno za skijanje, točnije nedostaje ga još kojih tridesetak centimetara.

– Novi snijeg na Platku najavljen je već za danas, pa se nadamo da će tako i biti te bismo onda skijašku sezonu mogli otvoriti već za ovaj vikend, poručuju iz GSS-a. Detaljne informacije o skijalištu Platak, točnije vremenskim prilikama, visinama snježnog pokrivača, cijenama skijaških karata, smještaju, najmu opreme i slično, zainteresirani mogu dobiti na www.platak.info .

Inače, ovaj će vikend, točnije u nedjelju, 2. veljače, sigurno biti skijanja na Platku, ali onog maškaranog. Naime, u nedjelju se na Platku održava tradicionalna manifestacija, 13. maškarani Platak, i ove godine pod motom »ki kako more i umi«. Početak je zakazan za 12 sati, ispred Velikog doma Platak.

Riječ je o manifestaciji koja se održava već nekoliko godina za redom tijekom doba maškaranja, kada se maškare na jedan dan sele na snježne padine Platka te, svatko na svoj način i na svom vozilu, pokušava razveseliti brojne posjetitelje. Uz maškarana iznenađenja i ove godine sudionike manifestacije očekuju pjesma, ples, fažol, sok i kuhano vino.

Pokrovitelj događanja je Općina Čavle, organizatori su Turistička zajednica Čavle i Radio Rijeka, a kako bi sve proteklo u redu, pomažu Goranski sportski centar Delnice, GSS Rijeka, Veliki planinarski dom Platak, Dobrovoljno vatrogasno društvo Čavle i Udruga Palentar.
Tekst: Novi list
Foto: www.mojarijeka.hr

Sličan sadržaj