Zabrane zbog bure, na Biokovu jutros -5°C

IMG_0938
Foto: Bojan/RIMETEO

Fronta koja se s ponedjeljka na utorak i tijekom prvog dijela utorka premještala Hrvatskom donijela je vrlo burna meteorološka zbivanja, ali i brzo se premještala dalje na jugoistok. Unatoč tome, vrijeme se nije u potpunosti smirilo, zadržalo se i zadržava promjenjivo oblačno vrijeme.

Tijekom utorka još je bilo povremenih oborina, u najvišem gorju snijega, a u višem gorju uspjelo je tek malo “pobrašniti”. U unutrašnjosti i u Dalmaciji bilo je povremene kiše ili pljuskova.

Slično vrijeme nastavilo se i tijekom srijede. Promjenjivo je oblačno s lokalnim oborinama, kojih ima u gorju i unutrašnjosti, ali ponegdje i duž obale. Posvuda je hladnije, a za osjet hladnoće dodatno se brine i bura, koja je sve do pred malo dionicu A1 od Sv. Roka do Maslenice držala zatvorenu za sav promet.

Prema najnovijem HAK-ovom izvještaju autoceste A1, A6, Paški most i državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački otvoreni su za sve skupine vozila.
Na Jadranskoj magistrali (D8) od Senja do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle,vozila s kamp prikolicama (I.skupinu vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. I II. skupinu vozila).
U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen, Stinica- Mišnjak i Sumartin-Makarska i katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar- Korčula i Split-Bol-Jelsa.

Promjenjivo i nestabilno zadržat će se do petka a potom će se vrijeme prolazno stabilizirati uz slabljenje bure.

Zima se vratila na Biokovu i više vrhove zabijelila sa snijegom i jutros okovala ledom, kazao je dežurni tehničar na odašiljaču HRT-a na Biokovu dodajući da se na najvišem vrhu Svetom Juri temperatura jutros spustila na neuobičajenih minus pet Celzijevih stupnjeva.

Hladno vrijeme znalo je biti u travnju i dosadašnjih godina, a temperatura bi se “vrtila” oko nule, ali samo u dva dana nagla promjena vremena i pad temperature od petnaestak i više Celzijevih stupnjeva na minus pet doista je rijetkost na Biokovu, dodao je dežurni tehničar na HRT-ovu odašiljaču na Svetom Juri. (HINA)

Sličan sadržaj