“Kralj leda” propao kroz led

fueltanker_0306_zpsj61qlix6

Ako ste pratili dokumentarno-igrani serijal “Kraljevi leda” onda ste upoznati s činjenicom da se jedna od sezona ove američko-kanadske serije snimala na kanadskom Sjeverozapadnom teritoriju. I dok “normalni” ljudi za studeni ne izlaze pretjerano iz svojih domova, glavni akteri priče tek počinju živjeti. Zarađuju za kruh vozeći teške i opasne terete preko zaleđenih kanadskih jezera ne bi li do početka toplije sezone imali zarađeno što više novca te sebi osigurali lagodan život u toplijim krajevima (gdje inače žive) do nove sezone.

Američko-kanadska produkcija znači i jako puno senzacionalizma i preuveličavanja, međutim ovaj posao nije bezazlen ni najmanje. Novac je velik, ali i rizik, jer su doslovno na tankom ledu. Od hladne vode dijeli ih tek sloj leda od jednog metra.

Događa se da zbog nepoštivanja uvjeta na ledenoj cesti (brzine, težine) led popusti, a vozači se nađu u smrtonosnoj klopci.

Upravo se u subotu na ledenoj cesti dogodila nesreća gdje je cisterna propala kroz led, što je u potpunosti prekinulo promet.
Incident se dogodio na pristupnoj cesti Deline, na samom početku ledene ceste, ali na tom području dugom 99 km koje vodi do jezera Velikog medvjeda, ne radi se o konstantnoj vožnji po jezeru, već dominira kopno, a preko jezera se prelazi na nekoliko prijelaza.

Na jednom takvom prijelazu led je popustio pod kotačima cisterne i vozilo je završilo u jezeru. Na sreću, nitko nije ozlijeđen, a iz cisterne nije curilo gorivo. Kamion je prevozio gorivo za grijanje u Deline, a četiri dana prije događaja, nadzor cesta je povećao dozvoljenu težinu na ledenoj cesti s 10 na 40 tona.

Za utvrđivanje debljine leda koriste radar, a izmjerena je debljina od 100-120 cm, što je značilo da je cesta sigurna za vožnju. Prije cisterne, još je više od 10 kamiona prošlo bez problema dionicu. Nakon nesreće nisu utvrđena nikakva kršenja propisa od strane vozača.

Zahvaljujući moći interneta, lakoćom smo saznali da cesta od Delinea prema ledenoj cesti je trenutno otvorena uz maksimum 4 tone, što znači da teški kamioni još ne prometuju ovom dionicom, iako se odmah u nedjelju pristupilo polijevanju pukotina kako bi se brzo stvorio led.

U svakom slučaju, ovaj posao nije za svakoga.

Foto: Ured za okoliš i prirodna bogatstva Kanade

https://www.youtube.com/watch?v=B01MP5Kbu38

Sličan sadržaj