Ledena kiša ometa promet (FOTO)

I tokom današnjeg dana vrlo opasna ledena kiša stvarala je probleme. Stanovnici Gorskog kotara morali su doslovno oslobađati svoje automobile od nekoliko centimetara leda, isto tako i razbijati led na prilazima svojih domova. Stanje u prometu nije nikako za igru. Led na cesti je najgora pojava, a uglavnom ne pomaže nikakva zimska oprema, osim čavle u gumama, koji su nažalost zabranjeni za korištenje. Zbog svog tog leda na cestama dolazi do pucanja telefonskih kablova i stabala pod težinom leda. Tokom noći a naročito pred jutro, očekuju se nove oborine u Gorskom kotaru u obliku snijega. Kada snijeg padne na ovu težinu leda stanje nikako neće biti za igru. Svi oni koji planiraju na izlet ili put u Gorski kotar najbolje da to odgode!

Zbog kiše koja se smrzava u dodiru s tlom ponovno su od 14 sati proglašeni zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo (promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu).

Zbog ledene kiše i srušenih stabala za sav su promet u Gorskom kotaru zatvorene ceste:
– D3 Kraljev Jarak-Sopač (obilazak Fužine-Vrata-Delnice),
– D32 Tršće-Smrečje-Gerovo-Crni Lug,
– ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje
– ŽC Čabar-Plešce (obilazak Mali Lug-Zamost).

Najnovija informacija. cesta Lic-Fuzine zatvorena. Ispred mene se srusilo 6 stabala. Jedino autoput je opcija

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na sljedećim cestama:
– D3 Karlovac-Duga Resa-Zdihovo-Stubica-Delnice-Gornje Jelenje-Čavle-Rijeka,
– D32 GP Prezid-Parg-Delnice,
– D42 Stubica-čvor Vrbovsko-Ljubošina- čvor Ogulin-Josipdol-Poljanak-Selište Drežničko
– D501 Gornje Jelenje-čvor Oštrovica-Meja-Križišće-Šmrika kao i na svim županijskim i lokalnim cestama na području Gorskog kotara.

Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi Prezid I i Zamost u Gorskom kotaru.

A kako nam javljaju naši članovi obilazna cesta Mali Lug – Zamost je isto u teško ili nikako prohodnom stanju zbog surešnih stabala. Još jednom napominjemo odgodite putovanja zbog vlastite sigurnosti, ukoliko stvarno morate putovati vozite maksimalno oprezno i prilagodite brzinu uvjetima na cesti.
U nastavku slijede fotografije:

Delnice, Anita Pranjić

Delnice, Marin/RIMETEO

Snalaženje za struju u Benkovcu Fužinskom

Pivka, Marin Vlastelica

Fužine, Paulina Nina Topić

Sličan sadržaj