LEDENA KIŠA OPASNA PO ŽIVOT, ALI I NOVČANIKE


Svi se sjećamo ovog ludog ožujka i kiše koja se ledi na tlu koja je padala na riječkom području. Kad je takva situacija recept je jednostavan, ukoliko ne morate ne izlažite se nepotrebnim rizicima.
No, nažalost nisu svi toga dana mogli ostati na sigurnom, već su morali putovati ili se voziti u svojim automobilima, što je za neke imalo negativne posljedice. Vrijeme je iznenadilo i zateklo mnoge, a neki su poput ljudi koji su se vozili na dionici D-404 izvukli i “deblji kraj”.
Na zaleđenom kolniku te ceste došlo je do višestrukih sudara, na izlazu iz tunela Bobova. Vlasnici razbijenih vozila odlučili su tražiti odštetu od Hrvatskih cesta koje su nadležne za održavanje te dionice. Međutim dočekala su ih “zatvorena” vrata, tj. odbijenice.
Vlasnici smatraju da su Hrvatske ceste krive jer su satima nakon nastale situacije dozvoljavale prometovanje, umjesto da je cesta zatvorena.
Iz HC-a kažu da odgovornost nije njihova jer nisu prošla 2 sata od zaleđivanja ceste te da nisu imali dozvolu za posipivanje jer temperatura nije bila “opravdana”. Što se pod “opravdanošću” podrazumijeva nije nikome jasno.
I tako meteorologija je dobila još jedan termin, onaj “opravdani”, dok je vrijeme dobilo “neopravdani”… najlakše je njega okriviti za propuste drugih. A vlasnici će štetu morati snositi sami.

Foto: Petar Fabijan

Sličan sadržaj