Niske temperature napuštaju dijelove Sjeverne Amerike


Dok gledamo prognozu diljem Sjeverne Amerike za sljedeći tjedan, može se vidjeti niz frontalnih poremećaja uz obalu British Columbie. Ima i potencijala za nekoliko tropskih ciklona u Atlantskom oceanu. U međuvremenu veliki, ali sporo pokretni frontalni sustav kreće prema području Velikih jezera.

Međutim, prije nego dođemo do slijedećeg tjedna, za vikend u cijelom južnom Ontariu se očekuju niske jutarnje temperature, pri čemu će biti i mraza.

Temperature u blizini jezera Ontario te u središtu Toronta trebale bi ostati iznad 0°C, ali na preostalome području ponegdje mogu čak pasti i stupanj,dva ispod 0°C.

Nakon vrlo hladnog početka dana, uz obilje sunca u nedjelju će najviše dnevne temperature porasti za nekoliko stupnjeva u odnosu na subotu.

U ponedjeljak na praznik Dana zahvalnosti očekuje se dosta sunca na cijelom području južnog Ontaria, ali u poslijepodnevnim satima može biti i kraćih pljuskova. Temperature zraka će još porasti u odnosu na nedjelju.

Od utorka započinje kišno razdoblje na jugu Ontaria, koje će se preko jugozapada kretati prema istoku. Kiša će se na područja Toronta i okolice zadržati sve do utorka uvečer.

Uz kišu, temperature će ponegdje dosegnuti i visokih 26°C. Osjet topline približiti će se i 30°C.

Više sunca se očekuje u četvrtak i petak, kada će i temperature ostati visoke.

Zbog utjecaja tajfuna Vongfong kod Japana, dolazi do promjene smjera mlaznih struja, pa bi se u trećoj dekadi listopada hladnije vrijeme ponovno trebalo vratiti na područje Velikih jezera.
Uzrok porasta temperatura zraka u sljedećim danima jest tajfun Phanfone, koji je utjecao na Japan prošloga vikedna.

Foto: theweathernetwork

Sličan sadržaj