Prognostičar izgovorio najdulje ime mjesta u Europi – 58 slova potpuno razumljivo (VIDEO)

COZt17JWwAAbJlA

Kad je na vremenskoj prognozi trebao izgovoriti najdulje mjesto u Europi, Liam Dutton, prognostičar Channel 4 televizije, učinio je to potpuno staloženo i razgovjetno, kao da se radi o gradu s 5 slova, a ne čak 58.

Zapravo, nije riječ o gradu već o selu po imenu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, u Walesu, a morao ga je navesti jer je upravo ta mjerna lokacija bila u utorak najtoplija s 21°C.

I učinio je to kao da je rođeni Velšanin. Iako je Dutton priznao da se radi o snimljenoj prognozi, ipak ostaje činjenica da je mjesto uspio izgovoriti iz jednog pokušaja, i to po prvi put u prognozi.

Naziv ovog velškog sela obično skrate na Llanfairpwll ili Llanfair PG, a cijelo mjesto zapravo ima sljedeći engleski naziv: “Saint Mary’s Church in a hollow of white hazel near the swirling whirlpool of the church of Saint Tysilio with a red cave”.

Time je Llanfairpwll… mjesto s najviše slova u imenu u Europi, ali ne i u svijetu. Rekorder je novozelandski Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu, koji broji čak 85 znakova.

U videu ispod pogledajte kako to radi Lyam Dutton, a vjerojatno ni s novozelandskim ne bi imao većih problema.

Sličan sadržaj