Prvi snijeg u Gorskom kotaru, novi u drugoj polovici tjedna

Vanesa Naglić@Gorski kotar
Venesa Naglić@Gorski kotar

Noćas je u Gorskom kotaru, uglavnom na predjelima iznad 700 metara pao i prvi ovosezonski snijeg. Ipak, od službenih postaja u Gorskom kotaru samo je Parg imao prijavljenih 2 cm snijega, u Delnicama i Crnom Lugu nije bilo službeno izmjerenih centimetara pa se može zaključiti da je ovaj snijeg naišao na samom kraju oborina, a niti zahladnjenje po visini nije bilo dovoljno da bi se konkretizirao.
Osim Parga, na Sljemenu su pala 3 cm, a i Zavižan je dobio 2 cm snijega. Vidljivog snijega ima i na Platku, ali se nije formirao konkretniji pokrivač.
Po visini je u unutrašnjosti Hrvatske dovoljno hladno pa na sjeveru i sjeverozapadu zemlje također ima susnježice i snijega.

Trenutno više ne pada nigdje, a i temperatura su porasle. Ovo je bila samo uvertira za ono što bi se trebalo dogoditi do kraja tjedna, jer prognostički modeli vide puno konkretnije snježne oborine prvo u četvrtak te posebno u petak, čime se ostvarila naša najava iz listopada, da će prva polovica studenog imati povremeno i prava zimska obilježja.

Sličan sadržaj