Rijeka hladnija od Zagreba, snijeg u Gorskom kotaru, bura ometa promet

Naslov pravi zimski, a takvo je i trenutno vrijeme. U 14h u Rijeci je službeno izmjereno tek 6.9°C, čime je grad na Rječini hladniji od većeg dijela unutrašnjosti koja ima 9 ili 10°C. Jedino je gorje hladnije, što je i normalno, a u gorju pada i snijeg, slabog do umjerenog intenziteta, u Lici mjestimice i jakog.

Snijeg je zabijelio predjele Gorskog kotara iznad 600 ili 700 metara, a na onim višim predjelima ima ga i u većim količinama.

Na dijelu Kvarnera je zapuhala jaka bura koja ometa promet na riječkom području te duž Jadranske magistrale od Bakra do Senja.

Ovu promjenu nam je donijela Sredozemna ciklona nastala kao posljedica spuštanja hladnih fronti proteklih dana, a jedna od njih je na Uskrs donijela snijeg višem gorju. Ciklona se dodatno produbila, a zatim se premješta prema srednjem i južnom Jadranu uz povlačenje hladnog zraka sa sjevera, što ima za posljedicu povratak zime u sredini travnja.

Hladno, vjetrovito i nestabilno vrijeme (iako stabilnije nego danas) nastavit će se i idućih dana, a neko zamjetnije zatopljenje više nalik proljeću nije na vidiku.

Naslovna: HAK

Sličan sadržaj