RIJEKA POSTALA RIJEKA: BUJICE VODE POPLAVILE GRADSKE ULICE I PROMETNICE

Rijeka je danas doslovno – rijeka, a u gradu i okolici bio je pravi potop. Prema podacima mreže automatskih meteoroloških postaja Pljusak.com, do 16 sati sve su postaje na riječkom području zabilježile velike količine kiše, a na više mjesta zabilježene su bujice i poplavljene prometnice, piše Novi list.

Najviše, čak 260 litara kiše po metru četvornom mjerila je postaja Cernik. Čavle su mjerile 212 litara kiše, postaja Rijeka Kampus 183 litare, a Kukuljanovo 143 litre. Do 14 sati na Pehlinu je palo 108, a na Vežici 89 litara. Na području grada Opatije do 14 sati pala je 41 litra kiše po metru četvornom, a u Poljanama, iznad Ičića, 42 litre. U Istri je do 14 sati najviše kiše palo na postaji Žminj (28 litara), a u 13.15 sati zabilježena je pijavica na zapadnoj obali Istre. Velika Lešnica u Gorskom kotaru do 13 sati mjerila je 39 litara, dok je u zapadnim krajevima unutrašnjosti do 14 sati palo desetak litara kiše.

U Rijeci su najveće količine kiše pale upravo u vremenu od 12 do 14 sati, a velike bujice vode uzrokovale su začepljenja šahti, poplave na prometnicama, te zastoje u prometu. Prema javljanjima naših sugrađana, izbijene šahte na Krimeji i Bulevardu uzrokovale su štete na nekoliko osobnih automobila, a poplavljeni su brojni kafići u gradu. Javljali su se i građani s područja Mlake, Školjića i Drenove, potopljeni su i dijelovi Kantride, a kod Psihijatrijske bolnice Lopača, prema informacijama Komunalnog redarstva Grada Rijeke, srušeno je veliko stablo.

Potopljene ulice izazvale su i probleme u prometovanju autobusa, pa je tako, prema informacijama iz Komunalnog društva Autotrolej, od 11 sati autobusna linija 8 koja vozi prema Bulevardu, zbog poplavljenog nadvožnjaka kod zgrade Zavoda za zapošljavanje preusmjerena na Kumičićevu ulicu, a od 14 do 16.30 sati su, zbog potopljenog željezničkog kolodvora i dijela Krešimirove ulice ispred kolodvora te dijela Mlake i Zvonimirove ulice, sve gradske i županijske linije preusmjerene na sjeverni koridor. Vozači autobusa su ipak skretali na kolodvor kako bi ukrcali putnike koji su čekali na stajalištima, i vraćali se na novu rutu.

Za kraj ćemo dodati da je ovime Rijeka prešla 300 mm kiše u rujnu. Nije kišovit rujan kao prole godine, ali je opet količina oborina debelo premašila prosjek, gotovo za duplo.

Sličan sadržaj