Tri jaka potresa u središnjoj Italiji, mogli su se osjetiti i u Rijeci

Serija jakih potresa pogodila je u srijedu prijepodne središnju Italiju, a prema prvim saznanjima, nema izvještaja o žrtvama, dok se materijalna šteta još procjenjuje.

Prvi potres dogodio se u 10:26 po srednjoeuropskom vremenu, a bio je magnitude 5.3 po Richteru.
50-ak minuta kasnije dogodio se drugi i najjači potres od 5.7 po Richteru, a zatim su uslijedila još dva umjereno jaka potresa od 4.7 i 4.6 po Richteru, 2 do 3 minute nakon glavnog.
U 11:25 dogodio se treći u nizu jakih potresa, a magnituda je ponovno bila 5.3 po Ricteru. Minutu prije tog potresa zabilježen je i umjereno jak potres od 4.5 po Richteru.

Nakon njega uslijedio je niz slabijih potresa, a u 12:07 zabilježen je još jedan umjereno jak potres od 4.7 po Richteru. Od tada do pisanja ovog teksta (14:20), tlo ne prestaje podrhtavati slabim do umjerenim intenzitetom. Svi potresi događaju se otprilike u istom ili sličnom epicentru, stotinjak kilometara sjeverno od Rima.

Ovi potresi nastavak su pojačane seizmičke aktivnosti koja je započela u kolovozu 2016. godine u području Amatrice-Norcia, a osjetio se i u obalnom dijelu Hrvatske i na višim katovima zgrada pa tako i u Rijeci.

Naslovna: Epicentar najjačeg potresa; emsc-csem

Sličan sadržaj