UGLAVNOM SUNČAN I UGODNO TOPAO DAN / PLJUSKOVI U MEĐIMURJU, PIJAVICA KOD DUBROVNIKA

Današnjim opisom vremena u Hrvatskoj dominira umjereno oblačno. Ili da pojednostavimo, u Hrvatskoj je danas bilo promjenjivo oblačno vrijeme uz temperature uglavnom preko 20°C, jedino je gorje bilo ispod ili na 20°C.

Najtopliji dijelovi Hrvatske bili su Dalmacija i Slavonija. U 14h Mljet je mjerio 27°C, Makarska 26°C, jedino je Hvar bio još topliji s 28°C. Na istoku temperature oko 25 ili 26°C. Vrlo toplo je bilo i u središnjoj Hrvatskoj, Zagreb u 14h 24°C.
Dio Istre, Rijeka i dijelovi Gorskog kotara i danas su imali više naoblake pa su i temperature bile niže. U Rijeci i Pazinu 22, Pargu 18, Delnicama 20°C.
Južnije u Istri i na Kvarneru više vedrine, Pula 24°C, Rovinj 23°C, Rab 24, a Mali Lošinj 25°C.

Aktivnosti što se pljuskova tiče, a što nam govori jedini dostupni radarski prikaz bilo je na području Slovenije, uglavnom istočno od Ljubljane, a dok ovo pišemo iz smjera Ptuja prema Međimurju premještaju se lokalni pljuskovi, koji su oko 16h bili i izraženiji.
Uzbuđenja nije nedostajalo na krajnjem jugu gdje je prema pisanju sa facebook stranice “Storm chasers Dubrovnik”, došlo i do formiranja pijavice.

Idućih dana kiša će biti sve češća pojava, u petak i subotu posebno u unutrašnjosti Hrvatske, a u nedjelju i ponedjeljak bit će je i na obali.

U novom tjednu hladnije i vjetrovitije zbog hladnog prodora koji će glavninom zahvatiti istok Europe.

Naslovna: Dubrovnik danas, foto: Storm chasers Dubrovnik

Sličan sadržaj