Zahladnjelo, snijeg prolazno padao i u Rijeci

Za razliku od srijede kada je vijest dana bila obilna kiša, s premještanjem duboke ciklone južnije, počeo je tijekom jutarnjih sati četvrtka pritjecati osjetno hladniji zrak. Kiša je prvo prešla u snijeg na području Gorskog kotara, a zatim se snježna granica spustila vrlo nisko, ponegdje i ispod 200 metara.
Tako je i u predjelima Rijeke iznad 200 metara zabilježeno padanje snijega, a uglavnom na oko 300 metara se i primao za podlogu, dok su najviši predjeli imali i nekoliko centimetara snježnog pokrivača.

Pojava snijega nije iznenadila, bilo je samo upitno do koje će se visine snijeg primati za podlogu. Snježna epizoda na riječkom području kratko je trajala, jer sa zapada ide prolazno razvedravanje, dok se ciklona premješta južnije te se očekuje i njeno postupno popunjavanje.
Na Kvarneru su još moguće mjestimične slabe oborine, većinom kiša, na višim predjelima riječkog područja i malo snijega, ali glavnina oborina je prošla.

Za vrijeme padanja snijega temperatura se u dijelovima Rijeke opasno približila nuli, ali je s prestankom oborina došlo do njenog porasta na oko 5°C, što je opet niže u usporedbi s temperaturama tijekom kišne srijede.

Naslovna: Gerovo |Ivan Žagar

Izdvojeno s Facebooka

Sličan sadržaj