Ledena kiša stvara velike probleme u prometu

Hrvatska se u petak ujutro probudila na višim temperaturama zraka nego posljednjih dana. I dok su u četvrtak izmjerene najniže temperature ove godine, posebno u unutrašnjost te je zbog velikih minusa i snijega bio izdan meteoalarm za dijelove Hrvatske, isto je upozorenje izdano i danas, no zbog ledene kiše.

Prema dojavama u naš Inbox, opasne poledice i zaleđenih prometnica ima na širem riječkom i opatijskom području (Kastav, Viškovo, Pobri, Matulji, Hreljin, Zamet, Škurinje…), kao i u Gorskom kotaru te Lici. Dežurne službe javljaju je da je posebno opasno na području Matulja.

Zbog kiše koja će se smrzavati u dodiru s predmetima i na tlu, izdan je crveni meteoalarm za Regiju Gospić. DHMZ upozorava građane da poduzmu mjere samozaštite. Može doći do obilnog snijega i/ili značajnog prekrivanja ledom što za posljedicu ima prekid cestovnog, željezničkog i zračnog prometa i prijenosa robe/transporta.

Zbog ledene kiše vozi se uz ograničenje brzine na 40 ili 60 km/h na autocestama: A1 Bosiljevo-čvor Otočac, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A11 Jakuševec-Lekenik.

U Lici su zbog ledene kiše i opasne poledice za promet zatvorene i brojne lokalne ceste, a upozorenje je izdala i Zimska služba područja Kastva.

Naslovna, Hreljin, Denis Flego

Sličan sadržaj