Nuri prolazi dalje od Japana / Vance unatoč slabljenju i dalje predstavlja opasnost za Meksiko

Nuri je u nedjelju ojačao u super tajfun, ali je u međuvremenu oslabio, a taj trend će se nastaviti i u idućih nekoliko dana.

Filipini su bili pošteđeni najgoreg utjecaja Nurija, s obzirom na to da je oluja krenula prema sjeveru, što je u konačnici dovelo do ništa više od nemirnog mora u državu koja je pogođena brojnim tropskim nepogodnostima svake godine.

Nuri se sada kreće sjeveroistočno, na putanji koja će središte oluje zadržavati dalje od obale Japana do četvrtka navečer.

Animacija prikazuje tajfun Nuri u zapadnom Pacifiku i njegovu kretnju prema jugu Japana (NOAA)

Japan je već bio pogođen s nekoliko tropskih ciklona ove godine, uključujući Neoguri, Halong, Phanfone i Vongfong.

Za razliku od navedenih oluja koje su pogodile Japan, Nuri će proći istočnije s najgorim uvjetima na otvorenom moru.

Visoki tlak zraka koji se zadržava iznad Japana će se pomaknuti prema istoku u noći sa srijede na četvrtak. To će omogućiti Nurijevu sjeveroistočnu putanju između visokog tlaka zraka i Japana, zadržavajući ciklon na moru.

nuri

Kao rezultat te putanje, Japan će izbjeći ono najgore od Nurija, međutim, obilna kiša će proći blizu ili preko obale istočnog Honshua, kako se oluja bude pomicala u četvrtak.

Vance unatoč slabljenju i dalje predstavlja opasnost za Meksiko

Vance je oslabio u tropsku depresiju u utorak navečer, ali i dalje predstavlja prijetnju za Meksiku, jer i dalje ima putanju koja će završiti nad zapadnim Meksikom.

Vance se u nedjelju intenzivirao u uragan jer se kretao u povoljnim uvjetima za razvoj tropskih sustava nad zapadnim Pacifikom.

U međuvremenu je oslabio, a dodatno slabljenje se tek očekuje. Bez obzira na to, njegov utjecaj se i dalje očekuje u dijelovima zapadnog i sjevernog Meksika.

Meksičke Države južna Baja California Sur, Sinaloa, Nayarit, Jalisco, Chihuahua i Durango su tijekom srijede na oprezu zbog utjecaja Vancea.

mekisko

Najobilnija kiša pada i padat će u Sinaloi, Nayaritu i Durangou gdje su najizglednije poplave i klizišta.

meksiko

Vance se neće zaustaviti na Meksiku, njegova jaka kiša preselit će se sa sjevera Meksika u Teksas u obliku hladne fronte.

Sličan sadržaj